Vandaag is het 8 maart, Internationale Vrouwendag. Ik geloof in vrouwen, in de kracht van vrouwen. Ik geloof in de kracht van iedere vrouw op zichzelf. En nog meer geloof ik in de kracht die vrijkomt als vrouwen zich met elkaar verbinden, als vrouwen durven delen met elkaar. Een van de meest helende dingen voor […]

De kracht van delen

Vandaag is het 8 maart, Internationale Vrouwendag.
Ik geloof in vrouwen, in de kracht van vrouwen. Ik geloof in de kracht van iedere vrouw op zichzelf. En nog meer geloof ik in de kracht die vrijkomt als vrouwen zich met elkaar verbinden, als vrouwen durven delen met elkaar. Een van de meest helende dingen voor mij is delen. Durven delen, durven vertellen over die dingen waar je je voor schaamt, waar je onzeker over bent. Over angsten, depressieve buien, over je dromen en je nachtmerries én over je worstelingen en successen.

Durven Delen

Volledig vervuld en blij ben ik als een van de vrouwen in mijn praktijk de stilte doorbreekt en durft te vertellen over dat wat ze moeilijk vindt in haar leven. Over haar angsten, over haar pijn, over het gevoel dat ‘het soms niet meer hoeft voor haar’. Dat ze soms schreeuwt tegen haar kinderen, of ze soms zelfs een tik verkoopt. Dat ze soms een hekel heeft aan haar kinderen, aan haar man, aan haar moeder…. Meestal durft ze me dan niet aan te kijken, bang voor een oordeel, bang voor een blik van afschuw. Als ze wel op zou kijken, zou ze mijn liefdevolle, zachte, warme blik zien. Een blik vol medeleven en vol trots. Trots dat ze zo dapper is om te delen wat er ten diepste in haar leeft.

Wat een rijkdom

Wat een rijkdom, vrouwen om je heen, vrouwen om mee te delen. Vrouwen die je zien, die je steunen, die je erkennen en zich in jou herkennen. Vrouwen bij wie je je geliefd voelt, getroost voelt, gezien weet.

Dankbaar

Ik ben heel dankbaar dat ik zo’n vrouw mag en kan zijn voor de vrouwen in mijn praktijk. En ik ben intens dankbaar en blij voor de vrouwen in mijn leven die deze rol voor mij vervullen, mijn vriendinnen. Naast vriendinnen heb ik ook allerlei andere vrouwengroepjes, plekken waar ik me voed met en aan vrouwenenergie. Wij vrouwen kunnen elkaar zoveel geven, elkaar helpen om ieder van ons, onze grootst mogelijke zelf te worden. Zodat we allemaal kunnen stralen, onze onzekerheid los kunnen laten en mogen worden wie we werkelijk zijn.

Soms zijn wij vrouwen helemaal niet aardig voor elkaar!

Natuurlijk kan er ook een andere kant voelbaar zijn in het contact met vrouwen. Wij vrouwen zijn lang niet altijd aardig voor andere vrouwen. Vaak vanuit onzekerheid, jaloezie, of  competitiedrang. We trappen de ander naar beneden om zelf weer een stapje hoger te komen…

Jaren geleden kwam ik dat stuk geregeld tegen in het contact met de vrouwen om mij heen. Toen onze meiden klein waren, ontmoette ik allemaal vrouwen die het moederschap hemels vonden en bij wie alles vanzelf leek te gaan. Terwijl ik ploeterde en worstelde, zoveel onzekerheid en twijfel in mezelf tegenkwam en het ook echt heel zwaar vond. Sterk was de neiging om mezelf anders neer te zetten, om niet af te gaan, om niet het beeld te scheppen dat ik misschien minder van mijn kinderen zou houden dan zij deden enz. enz.

Durf te delen…. Durf jezelf te laten zien

Ik heb het niet gedaan, ik ben altijd blijven benoemen dat ik het moederschap ook zwaar vond, een enorme verantwoordelijkheid, een klus. En langzaam opende dat deuren, opende het harten. Andere vrouwen die in de groep zich groot hielden, maar 1 op 1 deelden met mij dat ze zich zo herkenden in wat ik zei.  En zo ontstonden er vriendschappen waarin nu eerlijk gedeeld wordt over alles, over alle twijfel, onzekerheid en worsteling. Rondom onszelf, onze kinderen, onze partners,  onze carrières, onze ouders, enz. enz.

Kwetsbaarheid als grootste kracht

Het verschil zit in het zelf kwetsbaar durven zijn. Je kwetsbaarheid niet meer verschuilen achter een pantser, achter grappig zijn, leuk doen, aardig gevonden willen worden.  Of juist achter stoer doen, jezelf overschreeuwen, het beter weten. Durf juist je kwetsbaarheid te laten zien. Laten zien dat je twijfelt, dat je soms worstelt en het soms ook niet meer weet.  En wat er dan gebeurt is prachtig. Je kwetsbaarheid wordt je grootste kracht en het opent de vrouwen om je heen, zodat ook zij dat pantser durven laten zakken en zichzelf durven laten zien. En dan kan het echte delen beginnen, het echte verbinden. En dan kan ook echte groei ontstaan. Groei van jou als vrouw, als moeder, als partner, als vriendin, als mens.

En nu jij!

Vandaag, 8 maart, is het  internationale vrouwendag. Ik ben zo benieuwd wat jij doet om jezelf te omringen met vrouwelijke energie. Wat deel jij met de vrouwen om je heen? Niet alleen vandaag, maar het hele jaar door. Heel graag lees ik hoe jij erover denkt, over vrouwenvriendschappen, over delen, over verbinden. En ik nodig je uit om vandaag, nog wat meer dan anders, je masker te laten zakken, en jezelf te laten zien aan iedereen om je heen! Je bent prachtig!

Cadeautje voor jou!

Mijn manier om vrouwen uit te nodigen zichzelf te laten zien, krachtiger te worden en te groeien is door middel van massage. Meer en meer contact met jezelf te maken, waardoor je in het dagelijks leven ook meer contact en verbinding met andere vrouwen kunt maken. Heel graag geef ik je dan in maart ook een cadeautje! Een cadeautje van mij voor jou….

Een heerlijke ‘Lekker in je Lijf de Luxe Massage’ van 1,5 uur voor €50, – ipv €90,-

Bel je me snel voor een afspraak in maart? 06 4885 6967

Ik hoop het, want onze wereld heeft vrouwen nodig die goed voor zichzelf zorgen! Vrouwen die lekker in hun vel zitten en weten wat ze waard zijn. Mocht je een vriendin of andere vrouw weten die je deze heerlijke massage ook gunt, dan ben ik je heel dankbaar als je haar over mij vertelt. Of als je mijn blog deelt via facebook of een van de andere knoppen hier beneden. Ook dat is delen en verbinden…. Ook dat is zorgen dat de ander kan groeien  net als jij.

En vergeet je niet je eigen ervaringen te delen hier beneden…. Ik ben heel benieuwd!

Tot snel, warme groet Sijtje